Detaljer for festivalen

Familjeträffen kommer att dra igång i Minneapolis, Minnesota.
Flygplatsen i Minneapolis är den största och bästa flygplatsen i området. Det går många flyg dit varje dag både från USA eller om du kommer utifrån, vilket gör det smidigt för alla.

Det finns ingen mening med att hyra bil eller annan transfer, eftersom vi kommer åka en chartrad buss, som tar oss till och från våra hotell.

På kvällen tisdagen den 25te juli, kommer vi att träffas på vid välkoms receptionen.
Här får vi tillfälle att pratas vid med släktingar vi inte sett på ett tag, eller kanske några vi aldrig träffat förr.

På onsdagen den 26te juli, kommer vi att åka till Mill city museum and det amerikansk-svenska institutet i Minneapolis. Mill city museum ligger vid den stora floden Mississippi river, där en av världens största möller låg vid.
Vi kommer också besöka den svensk-amerikanska institutet, som ligger i ett stort mansion byggt av Swan Turnblad, grundaren och ägaren till Svenska amerikanska posten, den största svenska tidningen i USA. Här kommer vi även stanna för att ta en FIka/lunch.

Morgonen efter, torsdag den 27de juli, kommer vi lämna Minneapolis för att åka till Nordicfest I Decorah, Iowa. Vi kommer anlända vid lunchtid, och besöka Vesterheim Norwegian American museum and heritage center.
Denna är av stort intresse för oss, för att den innehåller den största antika samlingen av Amerikansk-norska grejer.
På kvällen under Nordicfest, kommer vi vara på egen hand och avnjuta all den goda maten festivalen är känd för samt underhåller av dess öppningsceremonier.

Fredagen den 28de juli, kommer vi att röra oss mot St. peter, Minnesota. Här är var Wilhelm och Thora Kruger (Hans Astrups föräldrar) Drev ett boende för immigranter och levde under många år. Detta är även platsen dem är begravda.
St.peter är en underbar, historisk stad, med ett väldigt intressant besökscenter och en hel del bra ställen att äta på.

Efter att ha besökt några familjeplatser, kommer vi att röra oss mot Montevideo, Minnesota för två nätter. På lördagen kommer vi köra till En liten by där Lena Svang bodde under en tid. Vi kommer även besöka staden Litchfield, där Gerda Ammi Nilsson Bitzen bodde. Montevideo erbjuder en variation av bra restauranger till ett överkomligt pris.

Söndagen den 30de juli kommer vi att köra till Bristol, South Dakota. Det var här Ole och Brigit Svang fick land och hjälpte till att starta Bergen Lutheran Church. Kyrkan har erbjudit oss en extraordinär picnic middag, medans vi avnjuter den underbara kryck ceremonin.
Vi kommer besöka Hans Astrups’s gravplats i Browns Valley and sätta upp en gravsten vid hans grav.
Tillslut, den 31ta juli kommer vi att återvända till Minneapolis, där vi kommer ta avsked.


Vid frågor om boende och andra kostnader titta på på flikarna "Travelers" och "Expenses", eller kontakta mig via mail på "Linus@hemby.se"

Image